2024.01.31.

FOGFEHÉRÍTÉS

Miért gyere el hozzánk fogfehérítésre?
👉 Esztétikai okok: Fehér és ragyogó mosoly sokat hozzáad az önbizalomhoz és az általános megjelenéshez. A fogfehérítés eltávolítja a fogakon lerakódott elszíneződéseket, így segít visszanyerni a természetes fehérséget és csillogást.
👉 Jobb első benyomás: Egy szép és fehér mosoly jó benyomást kelt másokban. Szociális és üzleti helyzetekben is előnyt jelenthet, hogy magabiztosan mutathatjuk meg a fogainkat.
👉 Fiatalabb megjelenés: A fokozatosan elszíneződő fogak az öregedés jelei is lehetnek. A fogak fehérítése segít visszaszerezni a fiatalabb megjelenést és frissességet.
👉 Gyors és hatékony eredmények: Professzionális fogfehérítő kezelésekkel gyorsan és hatékonyan lehet fehérebbé varázsolni a fogakat. Csak néhány kezelés után pedig látványos eredményeket lehet elérni.
👉 Tartós eredmények: Professzionális fogfehérítő eljárások általában hosszabb ideig tartó fehérséget biztosítanak, mint az otthoni készítmények vagy fogkrémek. A megfelelő gondozással és a rendszeres fogorvosi ellenőrzéssel a fehérség hosszú ideig megmaradhat.

A fogfehérítésről
A fogfehérítést megelőzi egy teljeskörű dentálhigiénés szájüreg kezelés ami egy fogkőeltávolításból és polírozásból áll. Amikor a fogazat teljesen tiszta, akkor felkerül egy ajakeltartó terpesz, majd a klinikai dentálhigiénikus ínyvédő zselét ken az ínyre, ami fényre szilárdul meg. Így az íny teljesen elhatárolódik a fehérítendő fogfelülettől és az eljárás során használt anyagoktól. Ezután felkenjük a fogak felszínére a fogfehérítő zselét, melyet azután megvilágítunk. A kezelést 2-3x ismételjük meg a fogfehérítés folyamán. A fogfehérítés végső stádiumaként egy érzékenységet gátló paszta kerül a fogakra, majd pár perc után ezt is el lehet távolítani. Ezzel a fogfehérítés eljárás véget is ér, mely az előkészületekkel együtt sem tart egy óránál tovább.
A sínes fehérítés elve alapján egy-két hét alatt a többi fognak megfelelő természetes árnyalatot kapunk.
Sínes fogfehérítő rendszerek: a beteg fogazatáról készített lenyomat alapján sínt készítünk, amelyet egy speciális fehérítő zselével feltöltve a beteg éjjelente visel. 1-2 hét alatt optimális fogfehérség érhető el.

Hogy tudja elkerülni, hogy fogai besárguljanak?
👉 Megfelelő szájhigiénia: Fontos rendszeresen fogat mosni, legalább kétszer naponta, fogköztisztítóval eltávolítani a lepedéket és maradványokat.
👉 Kerülje a fogakat színező ételek és italok fogyasztását: Például kávé, tea, vörösbor, szójaszósz, paradicsomos ételek, szénsavas italok, gyümölcslevek és színezett ételek fogyasztása korlátozhatja a fogak elszíneződését.
👉 Ne dohányozzon: A dohányzás sajnos súlyosan sárgítja a fogakat, ezért a dohányzás elhagyása nagy segítség lehet a fogak fehérségének megőrzésében.
👉 Fogyasszon rostban gazdag ételeket: A rostdús ételek (például zöldségek és gyümölcsök) rágása természetes módon hozzájárul a fogak tisztán tartásához, segítve az elszíneződés megakadályozását.
👉 Rendszeres fogorvosi ellenőrzések: Fontos rendszeresen fogorvosi vizsgálatra járni, hogy időben észrevegyék és kezeljék a lepedéket és fogkőt, amelyek elszíneződést és egyéb fogproblémákat okozhatnak.